Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΒΥΘΙΣΕΙΣ 4 ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΤΟ 1968 – ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ; (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)






Το 1968 είναι μια χρονιά μυστήριο καθώς υποβρύχια τεσσάρων διαφορετικών χωρών βυθίστηκαν με τις συνθήκες ου να περιβάλλονται από ένα πέπλο μυστηρίου.



Το αμερικανικό USS Scorpion, το Σοβιετικό Κ-129, το Γαλλικό Minerve και το Ισραηλινό Dakar είχαν προκαλέσει πληθώρα σεναρίων και ερωτημάτων σχετικά με την εξαφάνισή τους το 1968 που ακόμα και σήμερα παρά τον εντοπισμό του ισραηλινού υποβρυχίου το 1999.


Σχετικά μάλιστα με το ισραηλινό υποβρύχιο που βρέθηκε μετά από εκτεταμένες έρευνες μεταξύ Κρήτης και Κύπρου υπάρχουν πολλά σενάρια.



Αιγύπτιοι στρατιωτικοί μάλιστα είχαν ισχυριστεί το 1970 σε εφημερίδα ότι είχαν βυθίσει το ισραηλινό υποβρύχιο με βόμβες βυθού.

Το τελευταίο σήμα του με τις συντεταγμένες του 34.16°N 26.26°E, το Dakar το εξέπεμψε στις 24 Ιανουαρίου 1968 ενώ έπλεε μόλις 95 χιλιόμετρα νότια της παραλίας του Γουδουρά της Κρήτης.

Το αμερικανικό Scorpion απέπλευσε από τον ναύσταθμό του στην πόλη Ρότα της Ισπανίας για να παρακολουθήσει μια Σοβιετική αρμάδα και εξαφανίστηκε στις 22 Μαΐου 1968 μαζί με το 99μελές πλήρωμά του με το μοναδικό του σήμα να το λαμβάνει ο αμερικανικός σταθμός υποκλοπών που λειτουργούσε εκείνη την περίοδο στη Νέα Μάκρη της Ελλάδας.



Εντοπίστηκε λίγο καιρό αργότερα στη θάλασσα των Σαργασών στις Αζόρες σε βάθος 3000 μέτρων. Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν σχετικά με τον χαμό του αναφέρουν μεταξύ άλλων σοβιετική επίθεση, βλάβη στο σύστημα απομάκρυνσης αποβλήτων, βλάβη σε τορπίλη του.

Το Σοβιετικό Κ-129 βυθίστηκε στις 8 Μαρτίου 1968 ανοιχτά της νήσου Ουάχου της Χαβάη όπου ως γνωστών είναι ο αμερικανικός ναύσταθμος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό….



Τέλος, το Γαλλικό Minerve εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο του 1968 ανοιχτά της Τουλόν με 52μελές πλήρωμα και είναι το μόνο από τα 4 υποβρύχια που εξαφανίστηκαν εκείνη την χρονιά που εξακολουθεί να είναι αγνοούμενο.
http://hellas-now.com/mystiriodis-vythisis-4-ypovrychion-1968-ti-kryvete-apo-piso-foto-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου