Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ελληνες πιλότοι έδειξαν στους Ισραηλινούς πως είναι να πετάς με γερόλυκους ανάμεσα στις φλόγες - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, ζητήθηκε η συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας για την κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Ισραήλ. Η αποστολή ανατέθηκε στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ), η οποία συμμετείχε με τρία (3) αεροσκάφη CL-415. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, στην Αεροπορική Βάση Hatzor, στο Ισραήλ, ενώ αεροσκάφος C-130 μετέφερε 18 Ιπταμένους (εφεδρικά πληρώματα), 14 Τεχνικούς και υλικά υποστήριξης των αεροσκαφών στο Ισραήλ.


Τα ελληνικά CL-415 εκτέλεσαν συνολικά 21 εξόδους με 63,7 ώρες πτήσης σε αποστολές αεροπυρόσβεσης και εναέριας επιτήρησης στις πόλεις Χάιφα και Ιερουσαλήμ.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Ισραήλ, την ελληνική αποστολή επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, κ. Reuven Rivlin, ο πρωθυπουργός, κ Benjamin Netanyahu, συνοδευόμενος από τον Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Gilad Erdan και τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, Major General (P) Amir Eshel καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ τα ελληνικά πληρώματα επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Ισραήλ.




Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από την ισραηλινή κυβέρνηση στην αεροπορική βάση Hatzor, παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, όπου επιδόθηκε αναμνηστικός έπαινος στους συμμετέχοντες.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου