Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Mont Pèlerin και 25ος Παράλληλος




Χατζηαναγνώστου Γιώργος
fotavgeia.blogspot.com


Και ενώ η Ελληνική ενημέρωση "ασχολείται" με τον ανασχηματισμό ,που όλως "τυχαίως" έγινε σήμερα το μέλλον της χώρας περνά από το Mont Pèlerin της Ελβετίας.


Δηλαδή την παραχώρηση των εδαφών νομικά της Κύπρου για να καταστεί εφικτή η "ταυτοποίηση"του 25ου παραλλήλου και "εκχώρηση" των νησιών στο όνομα του Ισλαμικού Τούρκικου επεκτατισμού.



Ή συζήτηση του Εδαφικού στο Mont Pèlerin της Ελβετίας με την συνάντηση των δύο ηγετών οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων,(προσέξτε την ομότιμη έκφραση) του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Δεν είναι τυχαία η χρησιμοποιούμενη έκφραση απο τα ΜΜΕ.

Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίες οι επισκέψεις Λαβρόφ ,Ομπάμα,την ώρα που η Μουσούλη και τα πετρέλαια της ,έχουν γίνει έρεισμα κάτι σαν την απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912.
Βέβαια τώρα τα γεωπολιτικά ,λόγω της ταχύτητας πληροφόρησης έχουν τροποποιηθεί με βάση την πρωτίστως διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω παραπληροφόρησης ,ενώ το 1912 ήταν απλά στομα με στόμα.

Την στιγμή που το προσφυγικό "καίει"με καραβιές συνοδεία λιμενικού να καταφθάνουν καθημερινά απειλώντας ευθέως πλην σαφώς την φέρουσα ικανότητα της χώρας ,με εποικισμό "ισλαμόφωνο" το παράδειγμα του εποικισμού των κατεχόμενων στην Κύπρο δείχνει το σχεδιαζόμενο μέλλον.

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα συνεχιστούν στην Ελβετία από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, το "εδαφικό" και όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν αλληλένδετα.

Με την εν ευθέτω παραχώρηση των εδαφών στην Κύπρο, ανοίγει διάπλατα η συζήτηση για την μοιρασιά των υδρογονανθράκων, την διευθέτηση της χάραξης ζώνης ακτογραμμών,την εκχώρηση ελέγχου του εναέριου χώρου (απαξιώνονται μη εκσυχρονιζόμενα επί χρόνια τα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας),τα λιμάνια κ.α.

Αυτά την ίδια ώρα που εσκεμμένα διαλύεται ο επιχειρηματικός ιστός στην χώρα οπορτουνιστικά, χωρίς Τραπεζικό σύστημα ,αλλά και με αισχρή υπερφορολόγηση ,η ανέχεια κ.α. προλειάνουν το έδαφος τελικής εκχώρησης εδαφών της χώρας.
Ακριβώς όπως το άθλιο "εφεύρημα" της Διζωνικής Δικοινοτικής Συνομοσπονδίας!!!.Η ανισομέρεια και η μεθοδολογία υφαρπαγής της γης κ.ά, στην Κύπρο σε όλο της το μεγαλείο.

Το θλιβερό ,παρά τις όποιες αντιδράσεις στην Κύπρο είναι ότι η ιστορία επιμένει να "χτίζεται" στην Ελβετία ακριβώς όπως στην Ζυρίχη των συμφωνιών Καραμανλή-Μεντερές το 1959, στην τριμερή της Γενεύης μετά την τραγωδία του ’74 και τριάντα χρόνια μετά στη Λουκέρνη για το Σχέδιο Ανάν.
Σε ότι αφορά τον 25μεσημβρινό «Παραβιάστε και επεκταθείτε στην Ελλάδα μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό που χωρίζει το Αιγαίο στη μέση και παραμείνετε εκεί όσο μπορείτε περισσότερο, αδιαφορώντας για τις ελληνικές αντιδράσεις»είναι γνωστό ότι είναι ή οδηγία αλλά και μεθοδολογία της Άγκυρας.

Ποιος είναι ο 25ος παράλληλος;



Πρόκειται για τη νοητή κάθετη γραμμή που ξεκινάει από τα δυτικά της Ξάνθης, στα παράλια του ποταμού Νέστου, διασχίζει τη Λήμνο, περνάει έξω από την Εύβοια, συνεχίζει στην Τήνο και καταλήγει στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίζοντας το Αιγαίο στη μέση.

Και ενώ αυτή η άποψη μπορεί να καταγραφή σαν κινδυνολογία ,ή ιστορία διδάσκει ότι ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται .Το βλέπουμε στην Συρία ,στην Υεμένη,στο Αφγανιστάν,στην Ουκρανία,στην Ιαπωνία με τα νησάκια στην Ανταρκτική σήμερα,και ας μην γυρίσουμε πίσω ιστορικά .
Πέραν λοιπόν του υπαρκτού κινδύνου έκρηξης της οικονομικής χρηματοπιστωτικής φούσκας ,οι γεωπολιτικές αναταράξεις είναι έκρυθμες και απρόβλεπτες και το κράτος χωρίς επιχειρησιακό δύνασθαι ή απλά ευγενικά ο αμυνόμενος είναι "υποτακτικός".

Ομως δεν είναι καθόλου απρόβλεπτο ότι το ανάδελφο Ελληνικό Κράτος δεν θα "προστατευτεί"από κανένα ξανθό γένος και κανένα ΝΑΤΟ.

Ο άξονας Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος σαν ενιαίος χώρος δεν εξυπηρετεί κανένα μεγαλοιδεατισμό Τούρκων -Ρώσων-Ισραήλ -Αμερικάνων χωρίς την συναίνεση τους.
Η ιστορία και το 1821 και το 1922 πολύ πρόσφατη καταγεγραμμένη, και αναδεικνύει του λόγου το αληθές περί της ασυνέπειας των"φίλων"χωρών .

Και όσο όλα τα ΜΜΕ στέλνουν την μπάλα στην εξέδρα ,η απαξίωση και η διάλυση της χώρας χωρίς ούτε καν παραγωγική ανασυγκρότηση μικρής κλίμακας,θα συνεχίζεται αμείωτη στα σαλόνια του Mont Pèlerin στοχεύοντας στην συνέχεια τον 25ο Παράλληλο.

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Εntrepreneur Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
http://www.freepen.gr/2016/11/25_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου