Τρίτη 17 Μαΐου 2016

«Τροφή» για σκέψη και… μείωση πληθυσμού;





Τα Kellogg’s Corn Flakes «δημιουργήθηκαν» για να αποτρέψουν τον αυνανισμό, αναφέρει σήμερα άρθρο της Daily Mail

Το άρθρο αναφέρεται σε διάφορες τροφές και τα περίεργα τους που δεν γνωρίζουμε, αλλά το πιο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το δημοφιλές αυτό πρωινό.

Η πληροφορία που αποκαλύπτει η Daily είναι ότι τα δημητριακά της Kelloggs εφευρέθηκαν αρχικά ως μέρος μιας εκστρατείας ενάντια στον αυνανισμό.



Dr John Harvey Kellogg

Ο Δρ John Harvey Kellogg πίστευε ότι η δραστηριότητα αυτή ήταν αμαρτία και είχε ριζοσπαστικές απόψεις για το πώς να το αποτρέψει ιατρικώς.

Στο βιβλίο του, «Plain Facts for Old and Young: Embracing Natural History and Hygiene of Organic Life», έλεγε ότι η «αυτο-ρύπανση είναι ένα έγκλημα διπλά αποτρόπαιο, [απ’ ό,τι το σεξ] και περιέγραφε 39 συμπτώματα που προκαλούνται από τον αυνανισμό, συμπεριλαμβανομένων: δυσκαμψία των αρθρώσεων, ακμή και κακή στάση του σώματος.
Πίστευε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να θεραπεύσει τις περισσότερες ασθένειες και το κρέας έπρεπε να αποφεύγεται, επειδή ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία. Αντίθετα, πιο απλά τρόφιμα θα μπορούσε να καθαρίσουν το σώμα και το μυαλό.

Το κρέας πρέπει να αποφεύγεται, επειδή ενισχύει τη σεξουαλική επιθυμία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η θεωρία του δημιουργού του καλαμποκένιου πρωινού έρχεται μόλις λίγα χρόνια πριν την δημιουργία του πρώτου οργανικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού, το 1973, που έγινε από τους Herbert Boyer & Stanley Cohen. Και όπως είναι ήδη γνωστό, το μεταλλαγμένο καλαμπόκι ενοχοποιείται πλην όλων των άλλων και για πρόκληση στειρότητας.

«Τροφή» για… σκέψη!

Παρότι επικρατεί ένα μεγάλο και ατελείωτο debate μεταξύ χορτοφάγων και κρεατοφάγων για το ποιος έχει τις καλύτερες επιδόσεις στο κρεβάτι, θα πρέπει ίσως να μας προβληματίσει γιατί όλη αυτή η τελευταία καμπάνια και μανιώδης εκστρατεία υπέρ της χορτοφαγίας και μάλιστα από τους ίδιους που έχουν δώσει δείγματα ότι δεν τους καίγεται καρφί για την υγεία μας, όπως ο ΟΗΕ. Από τη μια μας απειλεί για υπερπληθυσμό και καταστροφή των πηγών του πλανήτη κι από την άλλη κάνει τα στραβά μάτια σε πάσης φύσεως ψεκασμούς: από αυτούς στους ουρανούς, μέχρι για τα κουνούπια, τους ιούς, τα φυτοφάρμακα κ.λ.π. Κι ενώ οι χορτοφάγοι επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι αυτή η διατροφή είναι καλύτερη για μας αλλά προστατεύουμε και τα ζώα, οι ακτιβιστές κρεατοφάγοι από την άλλη λένε ότι όλη αυτή η προπαγάνδα γίνεται γιατί μας θέλουν αδύναμους.


Μόνο εμάς ή κύρια το ανδρικό σπέρμα;



Οι ειδικοί προειδοποιούν: Πολλοί χορτοφάγοι «σταματούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας και τα ψάρια, αλλά δεν είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι ώστε να διασφαλίσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά μέσω άλλων πηγών», λένε, εξηγώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι vegans να παίρνουν τα κατάλληλα συμπληρώματα που θα αντικαταστήσουν το κρέας κ.λ.π.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ερευνητές στο Loma Linda University Medical School, στη νότια Καλιφόρνια, ξεκίνησαν ένα τετραετές πρόγραμμα για να δουν πώς οι διάφορες δίαιτες επηρεάζουν το σπέρμα.

Οι χορτοφάγοι και vegans μπορεί να χάνουν την ευκαιρία να αποκτήσουν παιδιά

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χορτοφάγοι και vegans μπορεί να χάνουν την ευκαιρία να αποκτήσουν παιδιά, όταν μετά από τη μελέτη τους διαπίστωσαν ότι στους άνδρες που δεν τρώνε κρέας, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των σπερματοζωαρίων.

«Τροφή» για σκέψη, λοιπόν, για το τι είναι υγιεινό και τι όχι. Το σίγουρο είναι πως το παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων έχει εξασφαλίσει τα τρόφιμα -είτε είναι λαχανικά, είτε κρεατικά- να είναι γεμάτα φυτοφάρμακα, ορμόνες και αντιβιοτικά. Ακόμα και τα διάφορα “bio” ή “organic” να μην ξέρουμε πόσο τέτοια είναι στ’ αλήθεια, αφήστε που στην τσέπη πέφτουν βαριά. Γι’ αυτό θέλει καλό ψάξιμο και εξισορρόπηση των προϊόντων. Καλύτερα λίγα και καλά.


Το άλλο σίγουρο είναι, ότι τα Kellogg’s Corn Flakes μόνο τροφή δεν μπορείς να τα αποκαλέσεις. Οι πιθανότητες να μεγαλώσεις με αυτά παιδί και να σε κάνει κι εγγόνι είναι μάλλον μικρές.

Δεν του έφταιγε ο αυνανισμός του κου Kellogg’s Corn Flakes, του έφταιγε ότι κάποιοι είχαν και όρεξη, αλλά και τη δυνατότητα για αναπαραγωγή!


© AllNewz

thesecretrealtruth

http://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/trofi-gia-skepsi-kai-meiosi-plithismou/2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου