Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πώς θα ανακουφιστείτε από τον τσιγαρόβηχα








Η λίστα με τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου στον οργανισμό μας είναι μεγάλη, μεταξύ αυτών και ο τσιγαρόβηχας, γνωστός σε κάθε καπνιστή, ο οποίος ωστόσο, αν και αντιμετωπίζεται χωρίς ανησυχία, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι κάτι το… φυσιολογικό.

Αντιθέτως, είναι ένα σημάδι ότι το σώμα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό που του κάνουμε και να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Παρά το γεγονός ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι ο μόνος τρόπος που εγγυάται ότι θα μπορέσετε να σταματήσετε μόνιμα τον βήχα του καπνιστή, υπάρχουν 6 ακόμα γρήγοροι και δοκιμασμένοι τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να θεραπευθεί πιο αποτελεσματικά, να ανακουφίσει τον ερεθισμό και να σταματήσει προσωρινά τον βήχα.

Δείτε κάποιες απλές «θεραπείες» του τσιγαρόβηχα:

1. Πίνετε αρκετό νερό: Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού την ημέρα βοηθά στην ανακούφιση του βήχα του καπνιστή, επειδή αραιώνει τη βλέννα στους πνεύμονες και το λαιμό. Οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο μπορούν επίσης να προσφέρουν κάποια ανακούφιση στον ερεθισμένο λαιμό.

2. Απλά προσθέστε μέλι: Προσθέτοντας λίγο μέλι στο τσάι σας ή απλά αν τρώτε ένα κουταλάκι από καλό, αγνό μέλι μπορεί να απαλύνει πραγματικά το λαιμό σας, και παράλληλα σας κάνει καλό, λόγω των αντιβακτηριακών του ιδιοτήτων.

3. Παστίλιες λαιμού: Οι κλασικές παστίλιες για τον βήχα θα μειώσουν τον ερεθισμό που οδηγεί σε αυτόν. Οι παστίλιες με βιταμίνη C μπορεί να παρέχουν την ίδια ανακούφιση για το λαιμό σας, αλλά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα των βιταμινών που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

4. Ατμός από ευκάλυπτο ή μέντα στο δωμάτιο: Είτε αφήσετε ατμό από βρασμένο ευκάλυπτο, είτε ατμό από βρασμένα φύλλα μέντας ως ένα ιδιότυπο υγραντήρα στο δωμάτιό σας, θα σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα.

5. Ύπνος με το κεφάλι σας ελαφρώς ανασηκωμένο: Στηρίξτε το κεφάλι σας σε 1-2 μαξιλάρια, ενώ κοιμάστε, για να ελαχιστοποιηθεί η αποστράγγιση της βλέννας προς τον λαιμό σας, που οδηγεί σε βήχα. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο τρόπος είναι πολύ αποτελεσματικός. Δεν αφήνει τον λαιμό σας να γεμίζει με βλέννα και έτσι αισθάνεστε πολύ καλύτερα την επόμενη μέρα, ειδικά το πρωί.

6. Να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε: Αυτά τα δύο αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε υγιεινού τρόπου ζωής. Ακριβώς επειδή καπνίζετε, πρέπει να προσέχετε ακόμα παραπάνω την υγεία σας.

http://www.healthreportaz.gr/15256/pos-tha-anakoufistite-apo-ton-tsigarovicha/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου