Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΣΚΟΣΜΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ 20.000 χιλιομέτρων προτείνει ο Πούτιν!






Έναν παγκόσμια αυτοκινητόδρομο σχεδιάζουν να δημιουργήσου οι Ρώσοι ο οποίος θα συνδέσει οδικά την Ευρώπη με την Αμερική και την Ασία αναδεικνύοντας παράλληλα τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Το έργο που φέρει την ονομασία TEPR δεν αποτελεί ένα φανταστικό σχέδιο αλλά μια πρωτοβουλία του Vladimir Yakunin προέδρου των ρωσικών σιδηρόδρομων και στενότατου φίλου του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ενός τεράστιου αυτοκινητόδρομου μήκους 20.000 χλμ, παράλληλα με τον υφιστάμενο υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, μαζί με νέο δίκτυο τρένων και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Το μεγαλεπίβολο πλάνο περιλαμβάνει ακόμη και τη δημιουργία νέων πόλεων με τον Yakunin να το χαρακτηρίζει «ένα διακρατικό και διαπολιτισμικό έργο».


Και συμπληρώνει:


«Η Ρωσία με αυτόν τον αυτοκινητόδρομο θα γίνει κέντρο για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πολύ υψηλής τεχνολογίας. Αυτό το παγκόσμιο δίκτυο μεταφορών θα δώσει μια κεντρική θέση στη Ρωσία. Θα χρειαστούν αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια, αλλά ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι τόσο μεγάλος που θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από τις επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου