Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η Ταχύτητα του Ιντερνετ ειναι 75% μικρότερη απο αυτή που πληρώνουμε!



Απόκλιση, ανάμεσα στις διαφημιζόμενες ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο και σ’ εκείνες που τελικά απολαμβάνουν οι καταναλωτές, συνεχίζει να υπάρχει στην Ευρώπη. Σήμερα, οι πολίτες, που κάνουν χρήση ευρυζωνικών σταθερών υπηρεσιών στην Ε.Ε., “σερφάρουν” με ταχύτητες (download), οι οποίες αντιστοιχούν, μόλις, στο 75% των διαφημιζόμενων. Για του λόγου το αληθές, η μέση διαφημιζόμενη ταχύτητα πρόσβασης (download), σε ώρες αιχμής, για το σύνολο των χωρών της περιοχής και το σύνολο των χρησιμοποιούμενων τεχνολογιών, είναι 47,9Mbps (στοιχεία 2014), από 38,50Mbps το 2013. Οι δε πραγματικές ταχύτητες είναι 38,19Mbps από 30,37Mbps το 2013.


Παρά την πρόοδο, που έχει συντελεσθεί και παρά τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση της μέσης ταχύτητας στην Ε.Ε. από τα 30Mbps το 2013 στα 38Mbps το 2014, η διάσταση ανάμεσα στις πραγματικές και στις διαφημιζόμενες ταχύτητες παραμένει.
Σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιοποιήθηκε χθες, διαπιστώνει, πάντως, ότι η “ψαλίδα” ανάμεσα στις πραγματικές και στις διαφημιζόμενες ταχύτητες ανοίγει ή κλείνει, ανάλογα με την τεχνολογία σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Παίζει ρόλο η τεχνολογία
Σύμφωνα με την έρευνα, οι καλωδιακές συνδέσεις και εκείνες που βασίζονται στην οπτική ίνα είναι πιο αξιόπιστες σε θέματα ταχύτητας σε σχέση με εναλλακτικές τεχνολογίας πρόσβασης. Οι υπηρεσίες, που παρέχονται μέσω xDSL, εξασφαλίζουν, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το 63,3% των διαφημιζόμενων ταχυτήτων (download) από 63,8% το 2013. Με το δεδομένο ότι επτά στις δέκα ευρυζωνικές γραμμές πρόσβασης στην Ευρώπη χρησιμοποιούν την τεχνολογία xDSL, η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων απολαμβάνει τελικά ταχύτητες πολύ πιο αργές από τις ονομαστικές. Μάλιστα, σε κάποιες αγορές οι καταναλωτές συνδέονται στο Ίντερνετ με το ήμισυ, μόνο, των διαφημιζόμενων ταχυτήτων.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η ευρυζωνική πρόσβαση μέσω καλωδίου ή οπτικής ίνας αποδίδει πραγματικές ταχύτητες, που αντιστοιχούν στο 86,5% των διαφημιζόμενων – στην πρώτη περίπτωση – από 89,5% το 2013 και στο 83% από 82,7% το 2013 – στη δεύτερη περίπτωση.

Actual Peak and 24-hour Period Download Speed as a Percentage of Advertised Speed, by technology (higher is better)

Actual Peak and 24-hour Period Download Speed as a Percentage of Advertised Speed, by technology (higher is better)
Σχέση ΗΠΑ – Ε.Ε.
Η έκθεση παρατηρεί, επίσης, ότι η μέση πραγματική ταχύτητα σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Ε.Ε. παραμένει υψηλότερη έναντι της αντίστοιχης στις ΗΠΑ. Πάντως, η αναλογία μεταξύ πραγματικών και διαφημιζόμενων ταχυτήτων πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι, σαφώς, καλύτερη στις ΗΠΑ έναντι της Ευρώπης. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ απολαμβάνουν, κατά μέσο όρο, το 101% των διαφημιζόμενων ταχυτήτων download (το 92% μέσω της τεχνολογίας xDSL, το 113% στην περίπτωση του FTTx και το 102% μέσω καλωδίου.

Comparison of Actual and Advertised Download Speed between Europe and the USA, by technology


Πηγή: ΣΕΠΕ/olympia.gr

Το διαβάσαμε από το: Η Ταχύτητα του Ιντερνετ ειναι 75% μικρότερη απο αυτή που πληρώνουμε! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/10/75.html#ixzz3pmNW6jXb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου