Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΝΑΤΟ και Ρωσία Ετοιμάζονται Για Πόλεμο (Βίντεο)




Η πιθανότητα ολομέτωπης σύγκρουσης αυξάνεται όλο και περισσότερο, λέει μια δεξαμενή σκέψης.

Την Τετάρτη μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο, είπε ότι τα παιχνίδια πολέμου από το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία αυξάνουν την πιθανότητα «επικίνδυνων στρατιωτικών συναντήσεων» και πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Ian Kearns, διευθυντή του European Leadership Network του Λονδίνου, τα παιχνίδια πολέμου και οι στρατιωτικές προετοιμασίες «συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος δυσπιστίας», που έχει «κατά καιρούς γίνει το σημείο εστίασης για ορισμένες πολύ στενές επαφές μεταξύ του ΝΑΤΟ και του ρωσικού στρατού. »

«Ενώ οι εκπρόσωποι μπορεί να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες αυτές στοχεύουν ενάντια σε υποθετικούς αντιπάλους, η φύση και η έκταση αυτών υποδεικνύουν το αντίθετο: Η Ρωσία ετοιμάζεται για μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία», δήλωσε ο Kearns.

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει τεράστιες στρατιωτικές ασκήσεις μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Η έκθεση επισημαίνει δύο: «Την άσκηση Allied Shield του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο και την «ξαφνική άσκηση» της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο και στην οποία συμμετείχε στρατιωτικό προσωπικό που άγγιζε τις 80.000.
«Αυτές οι εντάσεις επιδεινώνονται περαιτέρω και αυξάνονται σε μια αίσθηση του απρόβλεπτου, όταν οι ασκήσεις δεν δηλώνεται εκ των προτέρων ή δεν έχουν δημοσίως ανακοινωθεί εκ των προτέρων, όπως φαίνεται να γίνεται με μια σειρά από ρωσικές ασκήσεις,» αναφέρει η έκθεση.

Πολυάριθμες «κοντινές συναντήσεις» έχουν συμβεί, συμπεριλαμβανομένης μιας αποφυγής σύγκρουσης την τελευταία στιγμή, μεταξύ ενός επιβατηγού αεροσκάφους και ενός ρωσικού αεροσκάφους κοντά στην Κοπεγχάγη.

Οι συναντήσεις αποκαλύπτουν «το γεγονός ότι τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ρωσία, έχουν μεταφέρει σημαντικά αεροπορικά περιουσιακά στοιχεία για προσέγγιση», σύμφωνα με το Dangerous Brinkmanship.

«Είναι επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις και ασκήσεις κατά μήκος των κοινών συνόρων ΝΑΤΟ-Ρωσίας, προχωρούν σε αυτό που φαίνεται να είναι ένας κύκλος δράσης-αντίδρασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου