Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πως η Eurobank άνοιξε το δρόμο για να κάνουν “φτερά” οι καταθέσεις στο εξωτερικό!





Xθες, με ένα δραματικό μήνυμα μέσω Twitter, ο Πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης…
απηύθυνε έκκληση στον Πρωθυπουργό “να προστατεύσει τη χώρα έστω και την ύστατη ώρα”.

Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Καραμούζης είναι πως προστάτευσε η τράπεζα του το τραπεζικό σύστημα και τη χώρα, όταν η ίδια η Εurobank, -άγνωστο από πότε, αλλά τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα- υποβοηθούσε τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό!

Συγκεκριμένα και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που εντάθηκε το αρνητικό κλίμα και οι καταθέτες άρχισαν να ανησυχούν και να αναζητούν τρόπους εξασφάλισης των χρημάτων τους, Η EUROBANK ΠΡΟΤΕΙΝΕ στους αναστατωμένους πελάτες της και πάντα με τη μεσολάβηση της, ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣ ΦΥΛΑΞΗ!

Μια συστημική τράπεζα λοιπόν, αντί να καθησυχάζει τον κόσμο, αντί να προτείνει ένα ίσως πιο δελεαστικό καταθετικό προϊόν που ίσως εξασφάλιζε την παραμονή των χρημάτων εντός Ελλάδος, προτίμησε στην κυριολεξία, να ανοίξει το δρόμο για να απομακρυνθούν οι καταθέσεις εκτός Ελλάδος.

Δεν γνωρίζουμε νούμερα και πόσες καταθέσεις “ταξίδεψαν” για το Λουξεμβούργο ώστε να αποτιμήσουμε το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στη Eurobank. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν και οι υπόλοιπες τράπεζες είχαν παρόμοιες προτάσεις για τους καταθέτες τους. Αυτό όμως που γνωρίζουμε καλά και δυστυχώς συνεχώς επαληθεύεται, είναι πως σε κάθε κατάρρευση οποιουδήποτε συστήματος τα θεμέλια συνήθως πριονίζονται εκ των έσω…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου