Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Harvard: «Σταματήστε τη λιτότητα σε Ελλάδα και Κύπρο- ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ!»




Η συνεχιζόεμνη λιτότητα στην Ελλάδα και την Κύπρο έρχει αποτύχει και οδηγεί στον όλεθρο και τις δύο χώρες της Ευρωζώνης.
Αυτό αναφέρει το Harvard Business Review σε ανάλυση που δημοσιεύει σήμερα (11/3/15)Ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας η oικονομία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, καθώς η ύφεση ανέρχεται στο 25%, η ανεργία υπερβαίνει το 25% και το επίπεδο ζωής έχει καταβαραθρωθεί.

«Τα προγράμματα λιτότητας έχουν απολέσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας τους» αποφαίνεται, σύμφωνα με το newsbomb.gr, το Harvard και συνιστά έξοδο των δυο χωρών από την Ευρωζώνη.

«Η έξοδος της Ελλάδας και της Κύπρου από την Ευρωζώνη συνιστά ένα εφικτό – ευδιάκριτο ενδεχόμενο» υπογραμμίζει το Harvard, με αδιευκρίνιστες, όμως, επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η παρατήρηση αυτή του αμερικανικού Πανεπιστημίου έρχεται σε αντίθεση με τον ορυμαγδό των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι δήθεν η ΕΕ είναι «οχυρωμένη» σε περίπτωση ενός grexit και δεν θα έχει τις δυσμενέςι επιπτώσεις που θα είχε το 2012.

«Η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα και στην Κύπρο να αναλάβουν τα κλειδιά της οικονομικής, δημοσιονομικής και νομισματικής τους πολιτικής. Ελλάδα και Κύπρος δεν χρειάζεται να είναι μέλη της Ευρωζώνης για να επιστρέψουν στην ανάπτυξη» προσθέτει το Harvard Business Review. - See more at: http://arouraios.gr/2015/03/harvas-stamathste-litothta/#sthash.Cw2YYNJo.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου