Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι άντρες ξέρουν καλύτερα το αυτοκίνητο από τον οργανισμό τους





Οι περισσότεροι άντρες γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει κάτω από το καπό του αυτοκινήτου τους παρά στο αναπαραγωγικό σύστημά τους, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση…

Οι εννέα στους δέκα συμμετέχοντες δήλωσαν απολύτως βέβαιοι ότι μπορούν να ελέγξουν με κλειστά μάτια τα λάδια του αυτοκινήτου τους, αλλά μόνον οι μισοί εξέφρασαν την ίδια βεβαιότητα όσον αφορά βασικά τμήματα των εσωτερικών γεννητικών οργάνων τους.

Το χειρότερο είναι πως κάποιοι δήλωσαν ότι βασικά σεξουαλικά όργανα μπορούν να βρεθούν και στα ανδρικά… αυτιά!

Όσον αφορά, δε, τη στυτική δυσλειτουργία και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, επέδειξαν τρελή άγνοια για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο κρεβάτι τους, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε ο βρετανικός οργανισμός Men’s Health Forum, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Lloydspharmacy Online Doctor.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.500 άνδρες, το 90% εκ των οποίων δήλωσαν ότι φυσικά και ξέρουν που βρίσκεται ο δείκτης των λαδιών του αυτοκινήτου – και το 89% πού βρίσκεται το ψυγείο του ΙΧ τους.

Όταν, όμως, κλήθηκαν να πουν «πού βρίσκονται οι σπερματοδόχες κύστεις και πού οι σπερματικοί πόροι» μόνο το 52% απάντησαν σωστά. Το χειρότερο, δε, είναι πως το 8% νόμιζαν ότι βρίσκονται στα αυτιά!

Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, μόνο το 6% ήξερε όλες τις συνηθισμένες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας, με το ένα τρίτο να την αποδίδει λανθασμένα στα πολύ στενά τζιν και το 9% να κατηγορούν τον υπερβολικό… αυνανισμό!

Συνολικά ο ένας στους 10, εξάλλου, είπαν ότι η ευαισθησία στη ζέστη ή/και στα πικάντικα φαγητά αποτελούν ένδειξη στυτικής δυσλειτουργίας.

Επιπλέον, οι δύο στους πέντε δεν ήξεραν τα βασικά συμπτώματα των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, με τον ένα στους 20 να θεωρούν την αφυδάτωση ως συχνό σύμπτωμα αυτών των νοσημάτων.

«Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι δύο από τα σημαντικότερα πράγματα για τους άντρες είναι το σεξ και το αυτοκίνητό τους», δήλωσε ο δρ Τομ Μπρετ, ειδικός σε θέματα σεξουαλικής υγείας στο Lloydspharmacy Online Doctor.

«Εάν το αυτοκίνητό τους δεν δουλεύει καλά, οι περισσότεροι άντρες νιώθουν σίγουροι πως μπορούν να ανοίξουν το καπό και να εντοπίσουν το πρόβλημα.

»Όταν, όμως, έρχονται αντιμέτωποι με αντίστοιχη δυσλειτουργία στο σεξ, οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα που μπορεί να οφείλεται – και συχνά επιλέγουν να αποσιωπήσουν το θέμα, ελπίζοντας ότι “θα περάσει” από μόνο του».

Και συνέχισε: «Η στυτική δυσλειτουργία είναι εξαιρετικά συχνή και μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες – άλλοτε ψυχολογικές και άλλοτε οργανικές – αλλά οπωσδήποτε όχι στα τζιν ή στον αυνανισμό.

»Επιπλέον, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι πολλά και διαφορετικά και έχουν τα δικά τους, ξεχωριστά συμπτώματα, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η αφυδάτωση.

»Επιπλέον, δεν χρειάζεται να κάνει σεξ κάποιος με πολλούς ερωτικούς συντρόφους για να μολυνθεί. Και μία ερωτική πράξη με έναν πάσχοντα από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, μπορεί να είναι αρκετή».

Για την ιστορία, οι όρχεις, η επιδιδυμίδα, ο σπερματικός πόρος, οι σπερματοδόχες κύστες και ο προστάτης, χρησιμεύουν για την παραγωγή, τη φύλαξη και τη μεταφορά του σπέρματος, καθώς και για την παραγωγή ορμονών, και αποτελούν τα έσω γεννητικά όργανα του άνδρα. Το πέος με το όσχεο αποτελούν τα έξω γεννητικά όργανα.

Οι σπερματοδόχες κύστεις βρίσκονται πάνω από τον προστάτη, ενώ οι σπερματικοί πόροι είναι τα «σωληνάκια» που μεταφέρουν σε αυτές τα σπερματοζωάρια που παράγουν οι όρχεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου