Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Απλές και φυσικές μέθοδοι αποτρίχωσης




Οι συγκεκριμένες συνταγές θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις «ενοχλητικές» τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα σας.
Έπειτα από μερικούς μήνες αξιοποίησης της πρώτης θεραπείας, οι τρίχες στο πρόσωπο και στα μέρη του σώματός σας θα απομακρυνθούν δια παντός.

Ξεκινώντας, θα πρέπει να πάρετε μία γεμάτη χούφτα από τσόφλια καρυδιών και να την κάψετε. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να βάλετε τις στάχτες της καύσης σε νερό και να τις αφήσετε όπως είναι για 12 ώρες. Στη συνέχεια αφήστε τις γάζες να απορροφήσουν νερό και τοποθετήστε τις στα μέρη του σώματος από τα οποία θέλετε να απομακρύνετε τρίχες.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές κάθε μέρα, και κρατήστε την κάθε γάζα στο σημείο που θέλετε για περίπου 30 λεπτά. Σε μερικές εβδομάδες θα έχετε απαλλαγεί από όλες τις τρίχες από το πρόσωπο και το σώμα σας.

Η Αιγυπτιακή Μέθοδος Αποτρίχωσης

Η Αιγυπτιακή Μέθοδος συνίσταται στην απομάκρυνση των τριχών του σώματος μέσω μίας ήπιας, φυσικής μεθόδου αντί του κεριού ή του ξυρίσματος. Συνηθέστερα έχει να κάνει με την τοποθέτηση ζάχαρης στη ρίζα της τρίχας: η τρίχα απομακρύνεται από τη ρίζα της και όταν επιστρέφει είναι πιο μαλακή και κοντή, σαν να έχετε χρησιμοποιήσει ξυράφι.

Η χαλάουα (σ.σ. pentapostagma.gr – αιγυπτιακή μέθοδος/ body sugaring) πραγματοποιείται με ένα μίγμα ζάχαρης, νερού και χυμού λεμονιού που έχει θερμανθεί.

Αφού έχετε αφήσει το μίγμα να κρυώσει αρκετά ώστε να μην σιγοκαεί, το απλώνετε στο δέρμα σας με υλικό από βαμβάκι και στη συνέχεια τραβάτε απότομα το υλικό. Για τις περισσότερες γυναίκες η χαλάουα αποτελεί μία λιγότερη επίπονη διαδικασία από ότι το κερί.

Συστατικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
¼ φλιτζανιού χυμός λεμόνι
¼ φλιτζανιού νερό

Υλικά: Θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής

Αναμίξτε τα συστατικά σε ένα τηγάνι, και ζεστάνετε το σε χαμηλή θερμοκρασία, χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Θερμάνετε με προσοχή το μίγμα ώστε να μην παραβράσει. Ζεστάνετε το μίγμα στους 121 βαθμού Κελσίου (σ.σ. pentapostagma.gr – όπως δείχνει το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής)

Απομακρύνετε το μίγμα από την υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το να κρυώσει αρκετά ώστε να το τοποθετήσετε σε ένα δοχείο ή βάζο δίχως το τελευταίο να σπάσει.

Σκίστε καθαρό βαμβακερό ύφασμα σε λωρίδες μερικών εκατοστών. Το επόμενο βήμα είναι πολύ βασικό: αφήστε το μίγμα να κρυώσει αρκετά ώστε να μην κάψει το δέρμα σας!

Τέλος, χρησιμοποιήστε μπατονέτες ώστε να το απλώσετε στις επιφάνειες του δέρματός που εσείς επιθυμείτε.

pentapostagma.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2014/12/%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%ad%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%af%cf%87%cf%89%cf%83%ce%b7.html#ixzz3NMjrMuoX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου