Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

VIDEO - ΤΣΑΓΚΑΣ: ΤΟ ΝΕΟ… AIDS ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ! - 300.000 άνθρωποι αργοπεθαίνουν και δεν το ξέρουν





Ονομάζεται Chagas, «μικρόβιο του φιλιού» ή «φιλί του θανάτου», είναι δυνητικά θανατηφόρο, ενώ υπολογίζεται πως έχουν μολυνθεί από αυτό χωρίς να το γνωρίζουν τουλάχιστον 300.000 άτομα στις ΗΠΑ!




Οι επιστήμονες μάλιστα κάνουν λόγο για το νέο… AIDS εξαιτίας του τρόπου εξέλιξης και των αφανών συμπτωμάτων στο ξεκίνημα της νόσου, η οποία θεραπεύεται μόνο στα αρχικά στάδιά της. Την ίδια ώρα πάντως, αρκετοί γιατροί δεν έχουν καν γνώση της συγκεκριμένης ασθένειας, με αποτέλεσμα να μην ελέγχουν τους ασθενείς τους γι΄ αυτή...

Και μπορεί ερευνητές, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής American Society of Tropical Medicine and Hygiene στη Νέα Ορλεάνη, να τόνισαν ότι αν ο «ιός του φιλιού» διαγνωσθεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί, έκρουσαν ωστόσο τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη δυσκολία αυτή, αλλά και την έλλειψη φαρμάκων για τη θεραπεία του.

Τα αρχικά συμπτώματα της νόσου που προκαλείται από το παράσιτο, Trypanosoma cruzi και μεταδίδεται μέσω των kissing bugs (οικογένεια εντόμων που τρέφεται με αίμα) είναι: πυρετός, κόπωση, πόνος στο σώμα, εξανθήματα, διάρροια και έμετος, ενώ μία από τις πρώτες οπτικές ενδείξεις είναι η δερματοπάθεια και το πρήξιμο του ματιού.

Σε περίπτωση που εξελιχθεί προκαλεί καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες θανατηφόρες επιπλοκές, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τη στιγμή που εμφανίζονται.

«Μείναμε έκπληκτοι από τον υψηλό αριθμό των ατόμων που διαγνώστηκαν με Τσάγκας στο αίμα, αλλά και τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά καρδιοπαθειών που οφείλονται σε αυτό», δήλωσε ο Nolan Garcia, επιδημιολόγος του Baylor College of Medicine.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με Chagas κόλλησαν στο Μεξικό ή τη Νότια Αμερική πριν εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου