Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μερικοί τρόποι για να διώξετε τη σκόνη από το σπίτι σας!




Το να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από το σπίτι σας και υπό έλεγχο δεν είναι μόνο αισθητικό
ζήτημα. Μπορεί να είναι και ένας παράγοντας αλλεργιών. ...
Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να κρατήσετε τα ακάρεα υπό έλεγχο.

1 Πετάξτε τις βαριές κουρτίνες. Οι κουρτίνες και τα βαριά υφάσματα εγκλωβίζουν τη σκόνη. Εξετάστε την αντικατάστασή τους με τη χρήση ρολών ή περσίδων, τα οποία καθαρίζονται εύκολα.

2 Περιποιηθείτε το κρεβάτι σας. Πλύντε τα κλινοσκεπάσματα (σε νερό που να είναι τουλάχιστον 60 βαθμοί Κελσίου) εβδομαδιαίως. Ίσως επίσης να θέλετε να εξετάσετε την προσθήκη πλενόμενων αλλεργιογόνων καλυμμάτων στο στρώμα σας.

3 Αλλάξτε φίλτρο στο κλιματιστικό σας.Τα συστήματα θέρμανσης αέρα είναι γνωστό ότι "ανατινάζουν" τη σκόνη τριγύρω. Μια σημαντική βελτίωση στον έλεγχο της σκόνης μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός διηθητικού χαρτιού, το οποίο φέρει ένα ηλεκτροστατικό φορτίο που "συλλαμβάνει" και προσελκύει τη σκόνη. Οι κατασκευαστές συχνά συνιστούν ότι τα φίλτρα-οποιουδήποτε είδους-πρέπει να αλλάζονται κάθε τρεις μήνες και να ελέγχεται για τη βρωμιά και τη συμφόρηση σε μηνιαία βάση, ειδικά αν μοιράζεστε το σπίτι σας με ζώα.

4. Προσοχή στις ντουλάπες σας. Στις ντουλάπες γίνεται πάρτι από σκόνη. Εξετάστε την αποθήκευση των στοιχείων σε πλαστικά δοχεία ή σακούλες και να κρατήσετε το πάτωμα χωρίς ακαταστασία, ώστε το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα να είναι εύκολο.

5. Χτυπήστε τα. Χτυπήστε ή τινάξτε τις κουβέρτες, και τα μαξιλάρια. Θα διώξετε πιο εύκολα τα ακαρέα και τη σκόνη.



Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/04/blog-post_3079.html#ixzz2yCtRQjD4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου