Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

PlayStation 4: Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τη νέα φανταστική κονσόλα

Το PlayStation 4 ή αλλιώς PS4, είναι η νέα φανταστική κονσόλα παιχνιδιών της Sony Computer Entertainment. Η ανακοίνωσή της έγινε στις Φεβρουαρίου του 2013 και άρχισε να διατίθεται στην αγορά από τις 15 Νοεμβρίου 2013 στη Βόρεια Αμερική και στις 29 Νοέμβρίου στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Στην Ελλάδα, τα πρώτα PS4 πουλήθηκαν απο τις 13 Δεκεμβρίου 2013. Το PlayStation 4 μπορούμε να πούμε πως ανταγωνίζεται ισάξια με το Wii της Nintendo και το Xbox U One της Microsoft, ενώ είναι η όγδοη γενιά σε κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.


Το PlayStation 4 διαθέτει έναν καλύτερο επεξεργαστή AMD σε σχέση με το PlayStation 3, με την ελπίδα να προσελκύσει πολλούς προγραμματιστές που θα υποστηρίξουν το σύστημα. Η Sony σκοπεύει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα, ενσωματώνοντας ένα κουμπί "share" που θα επιτρέπει την προβολή του παιχνιδιού online, απο τους φίλους των χρηστών των social media.

Ο σχεδιασμός της κονσόλας δεν αποκαλύφθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, καθώς το σχήμα και τα χαρακτηριστικά της δεν είχαν μέχρι τότε οριστικοποιηθεί. Ωστόσο, ανακοινώθηκαν ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές για την κονσόλα. Η τεχνολογία στο PlayStation 4 είναι σχετικά παρόμοια με το υλικό που βρήκαν σε διάφορους προσωπικούς υπολογιστές. Αυτό, θα πρέπει να καταστήσει ευκολότερη τη δουλειά και λιγότερο δαπανηρή την ανάπτυξη παιχνιδιών για PS4.

Τεχνικές προδιαγραφές



Το PlayStation 4 χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή που αναπτύχθηκε από την AMD σε συνεργασία με τη Sony. Συνδυάζει μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) και μια μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU ), καθώς και άλλα στοιχεία, όπως έναν ελεγκτή μνήμης και έναν αποκωδικοποιητή εικόνας και βίντεο. Η κονσόλα περιλαμβάνει επίσης και μια μονάδα ήχου, η οποία μπορεί να υποστηρίξει τη συνομιλία/σχολιασμό ενός παιχνιδιού. Μόνο ματιά στη μονάδα οπτικού δίσκου, θα δείτε πως είναι σε θέση να διαβάσει δίσκους Blu - ray σε ταχύτητες έως και τρεις φορές μεγαλύτερες από το PS3. Η κονσόλα διαθέτει ένα υλικό on-the-fly στη μονάδα αποσυμπίεσης, για την ενίσχυση της ταχύτητας ανάγνωσης των οπτικών δίσκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγόρασε φθηνά ένα Sony PlayStation 3 Super Slim

Παρά το γεγονός ότι η κονσόλα υποστηρίζει φωτογραφίες και βίντεο σε ανάλυση 4K, το σύστημα δεν μπορεί να είναι σε θέση να καταστήσει τα παιχνίδια που φτάνουν τα 1080p. Η κονσόλα περιλαμβάνει επίσης, έναν σκληρό δίσκο 500 GB για επιπλέον χώρο αποθήκευσης και ο οποίος, μπορεί να αναβαθμιστεί από τον ίδιο τον χρήστη.

Το PlayStation 4 διαθέτει Wi-Fi, Bluetooth και δύο θύρες USB 3.0. Μια βοηθητική θύρα που διαθέτει, χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση με κάμερα PlayStation, ενώ διθέτει μια συσκευή ανίχνευσης κίνησης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ένα μονοφωνικό ακουστικό, με το σύστημα επιλογών εξόδου ήχου / βίντεο HDMI, καθώς και οπτικό ήχο S / PDIF. Η κονσόλα δεν έχει αναλογικό ήχο.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με ένα PlayStation 4



Το νέο PlayStation 4 προσφέρει πολλές δυνατότητες. Αν θέλετε να δείτε τι μπορεί να σας προσφέρει, διαβάστε παρακάτω. Το PlayStation 4 συνδέεται με όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες μέσω ενός λογαριασμού PlayStation Network. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό όταν συνδέεστε για πρώτη φορά στην κονσόλα. Μπορείτε τώρα να συνδέσει επίσης υπόψη σας στο PlayStation Network με το λογαριασμό σας στο Facebook , και έχετε την επιλογή να τραβήξει το πραγματικό σας όνομα και το Facebook προφίλ εικόνα για την ταυτότητά σας στο PlayStation Network (Το PlayStation Network, επίσημη συντομογραφία PSN, είναι ένα online multiplayer gaming με ψηφιακά οπτικοακουστικά μέσα που παρέχεται από τη Sony Computer Entertainment για χρήση με το PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Portable και PlayStation Vita. Το PlayStation Network είναι η τμήμα του παιχνιδιού της Sony Entertainment Network.)

Το PlayStation 4 δεν είναι συμβατό με παιχνίδια για PS3, οπότε θα πρέπει να αρχίσετε να συλλέγετε δεδομένα από το μηδέν με αυτή τη νέα κονσόλα.

Σχεδιασμός



Το PlayStation 4 είναι χρώματος μαύρου, λεπτό και κομψό, ενώ έχει περίπου το μέγεθος της δεύτερης γενιάς των PS3 Slim. Οι πλήρεις μετρήσεις του είναι 275 x 53 x 305 mm. Είναι πολύ πιο συμπαγές από ένα Xbox One, το οποίο είναι μεγαλύτερο, πιο ψηλό και πιο τετράγωνο.



Read more: http://www.dimiwise.gr/2013/12/PlayStation4.html#ixzz2piPgq8ei
Read more at http://www.dimiwise.gr/2013/12/PlayStation4.html#cjDcQebphQBYDp3o.99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου