Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

15 λεπτά αρκούν για να περάσεις τέλεια τη μέρα σου






Οι ώρες δεν σου φτάνουν; Και όμως χρειάζεται να αφιερώσεις μόλις 15 λεπτά από την προηγούμενη μέρα για να κυλήσουν όλα πιο ομαλά την επόμενη. Να πώς.
Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος άλλης μιας μέρας στη δουλειά έχει αρχίσει και οι πρώτες μαύρες σκέψεις για όλα αυτά που έχετε να κάνετε την επομένη μπερδεύονται με την ερώτηση «τι να μαγειρέψω πάλι απόψε» σ’ ένα κακό κοκτέιλ που σίγουρα θα σας κάνει να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο. Στην πραγματικότητα, όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί υπέρ σας. Αντί να πνιγείτε κάτω από το βάρος των πληροφοριών για αύριο, μετατρέψτε τις σε μια ωραιότατη λίστα τώρα που τις έχετε φρέσκες φρέσκες στο μυαλό σας. Ακούγεται υπερ-απλουστευτικό, αλλά το να καταγράψετε όλες τις εκκρεμότητες της επομένης δημιουργεί λιγότερο άγχος σήμερα και δίνει μια αίσθηση συγκρότησης που διαρκεί. Ιδού πώς να κάνετε την τέλεια έξοδο από το γραφείο.

- Αντί να γεμίσετε την οθόνη με post-it, δημιουργήστε τη λίστα με τις αυριανές υποχρεώσεις στο σημειωματάριο ή στο ημερολόγιό σας.

- Στο φάκελο του Outlook Express με τα προσχέδια προετοιμάστε τα e-mail που έχετε να στείλετε. Αύριο θα τους δώσετε την τελική μορφή, θα τα τσεκάρετε και θα φύγουν στο πι και φι.

- Αρχειοθετήστε όσο περισσότερα πράγματα μπορείτε. Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα με τρία ντοσιέ –ένα για τα «άμεσα», ένα για τα «μεσοπρόθεσμα» και ένα για τα «μακροπρόθεσμα» έγγραφα-, ώστε να ξέρετε πού θα βρείτε τι και μάλιστα με τη σειρά που θα τα χρειαστείτε.

-Μην αρχίσετε να σκέφτεστε πράγματα που ξέρετε πως δεν μπορούν να γίνουν την επόμενη μέρα. Απλώς αγχώνεστε και χάνετε χρόνο.
http://www.briefingnews.gr/olazoi/item/79826-lepta-arkoun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου